Facebooks grundare ber om ursäkt

Efter flera vändor i blåsväder ber nu Facebooks grundare Mark Zuckerberg sina användare om ursäkt. Genom releasen av logg-systemet Beacon har många användare blivit upprörda. Systemet har loggat aktiviteter på e-handelsplatser m.m. och lagt in detta som publik information på personens facebookprofil.

Zuckerberg erkänner att kommunikationen av Beacon har varit undermålig och att de tagit åtgärder för att göra den mer skyddad. Förra veckan ändrades Beacon för att stödja en så kallad opt-in-lösning. Nu måste man godkänna varje aktivitet som ska loggas på andra sidor än Faceobok. Igår lanserades även en ännu tydligare privacy control för funktionen så att informationen kan döljas för utvalda personer.

Det finns ingen kommentar kring att Facebook äger informationen som läggs in på sajten. Det tidigare blåsvädret kring att Facebook äger dina bilder verkar bedarra i media, men jag träffar ofta människor som kommenterar det. Eftersom jalbum och jag jobbar med foton på nätet får jag givetvis frågor om vi äger fotona. Det känns skönt att kunna svara ”Nej” på den frågan. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *