Google.com är ditt företags hemsida

Jeremiah Owyang har skrivit ett väldigt tankeväckande bloginlägg om hur företag resonerar kring sin ”Corporate webpage”. Många företag lägger ner stora belopp på att bygga en flashig webbsida som är sökmotoroptimerad etc vilket är något felprioriterat enligt Owyang. Istället ska man se Googles sökresultatsida för ett företagsnamn och dess mest populära produkter som den officiella webbplatsen. Det är där konsumenter får sina första intryck av företaget och dess produkter. Har ditt företag hamnat i blåsväder i några populära bloggar eller annan media har du problem, eftersom sökresultatet visar detta. Owyang reffererar till det klassiska blogginlägget What The Fuck is with Dell Technical Support?!
av Jeremy Zawodny, som dominerade googles sökresultat på orden ”dell support”. Genom att andra bloggare skrev om inlägget fick Dell inte mycket utrymme alls i sitt sökresultatet.