Jag älskar finanskrisen!

Finanskrisen, i bestämd grammatisk form, är ett fenomen som tagit alla i hela världen på sängen. Media är överöst av historier om krispaket för banker, varsel på storföretagen och sjuknkande bostadsvärden. Ingen vet något. Ingen kan göra något. Alla vill förstår varför detta händer.

Jag vill inte förstå vad som hänt. Det är helt irrelavant för mig att lära mig allt om socioekonomiska beteenden, nationalekonomiska modeller och värdering av värdepapper. Jag vill vara beredd när det vänder istället. Kanske inte nästa år och kanske inte om fem år, men när det vänder kommer det att vända snabbt.

Just nu omformas alla våra uppfattningar om hur global modern ekonomi fungerar. Storföretagen får en kraftig omgång käftsmällar som de inte vill uppleva igen på minst en mansålder. De gör sig av med felaktiga resurser och måste tänka om sina strategier istället för att eska pengar till fallskärmsavtal.

Politiker över hela världen får sig en funderare kring hur de ska väga det dagliga pragmatiska arbetet mot sina politiska ideologier. Hur fungerar en fri marknad när blödande industri- och bankjättar påverkar ett helt folks dagilga liv?

Anställda som varje dag mässar sitt missnöje om sitt jobb får bokstavligen en spark i baken att göra något av sina liv. Givetvis är det tungt att bli varslad, men av personlig erfarenhet kan det vara det bästa som någonsin händer en människa.

Personlig ekonomi kommer att bli personlig igen. När resurserna krymper kommer alla människor, höginkomsttagare som låginkomsttagare, vara tvugna att sätta sig in i hur deras pengar flödar. Det går inte längre att köpa allt på kredit eller skaffa sitt drömhus vid 23 års ålder.

Kort sagt. Vi lär oss stanna upp och tänka till.

Framför oss ligger en tid där entreprenörer kommer att kunna skapa fantastiska tjänster för oss att växa som människor. Nya grupper och nationer kommer att få chansen att visa framfötterna. Nya trender, nya beteenden och nya idéer kommer att förändra vårt sätt att leva.

Just nu och en tid framöver finns det ett överflöd av arbetsvilliga människor, billiga lokaler och tid. Till det har vi 6 miljader människor som skriker efter kostnadseffektiva boenden, maskiner som inte är beroende av olja och saker som gör våra liv lättare att leva.

Nu skapas nästa YouTube, Skype och Ikea. Jag vill vara med.

3 svar på “Jag älskar finanskrisen!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.