Twitter förbjuder ”RT:”

Twitter hamnade under gårdagen i blåsväder efter ett inlägg på deras blog. Möjligheten att vidarebefodra ett inlägg från en annan användare genom att använda sk ”retwitter” som förkortas ”RT:” ska förbjudas.

Anledningen till förbudet är att Twitter will spara prestanda på sina servrar som håller på att bli överbelastade. Den populära tjänsten har hundratals anrop till sina servrar per sekund för alla inlägg som postas. Twitter vill ta bort den del av dem som innehåller duplicerat innehåll genom denna lösning. Kritiken lät inte vänta på sig i de kommentarer som postades intill blogginlägget. Trycket blev stå stort att Twitter tog bort bloginlägget någon gång under natten.

Jag instämmer i kritiken i kommentarerna som primärt idiotföklarade denna prioritering av user generated content. Retwitters är de inlägg som är så pass bra att de fått en annan användares kvalitetsgodkännande. Att ta bort de bästa inläggen istället för att ta bort inlägg som innehåller ord som ”porn”, ”sexy” och ”viagra” är helt felprioriterat. Jag väntar med spänning på ett nytt blogginlägg från Twitter som presenterar en mer genomtänkt strategi.

uppdaterat:
April, April…

2 thoughts on “Twitter förbjuder ”RT:”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *