Framtidsprylar som redan finns

Det är lätt att stirra sig blind på sci fi-drömmar om vad vi tror kommer att revolutionera framtiden, när vi samtidigt är med och formar hur morgondagen ska se ut. Här är några av mina favoriter som redan finns på marknaden. Inte helt överraskande tillhör många av dem mobilvärlden.

Projicera ett tangentbord på skrivbordet

Teknologin att projicera ett tangentbord på ett skrivbord har funnits ganska länge, men inte riktigt slagit. Kanske kommer mobilmarknaden hitta en användning.

Projection Keyboard

Bild: Wikipedia

Sök av omgivingen med mobilkameran – i realtid

Teknologin som holländska Layar erbjuder är riktigt cool. Hela idén om geotagging och hur vi ska visualisera det på ett användarvänligt sätt börjar får en lösning.

Fotografera och projicerar upp bilderna på en vägg med kameran

Nikon släppte nyligen en kompaktkamera med inbyggd projektor. S1000pj klarar av att projicera en bild som är 40 tum bred på en vägg eller duk. Okej, det är bara VGA-grafik, men se det här som en ny era och inte en färdig produkt.

Bild: Nikon och dpreview

Läs av en streckkod med mobilkameran och hitta billigaste pris

ShopSavvy av Big in Japan är en mobilapplikation till Android och iPhone som gör att du kan fota en streckkod med mobilkameran. Tjänsten hittar sedan det billigaste priset online. Applikationen används flitigt i Asien och USA och Big in Japan håller på att lansera den i Europa.

Hitta närmaste toalett med mobilen

Det som irriterar mig med den här applikationen är att jag tänkte på idén för 6 år sedan. Att hitta närmaste toalett när man är ute på stan är guld. Affärsnyttan kanske inte är helt tydlig i tjänsten, men Jag älskar idén bakom sitorquat.

Någon med fler exempel på att Framtiden är här? :)