14 sätt till snabba cash för sysslolösa ungdomar

CC by http://www.flickr.com/photos/68751915@N05/Jag har stört mig en del på den negativa, passificerande debatten om arbetslösa ungdomar på sistone så för att lätta på trycket kommer här 14 enkla tips för att tjäna snabba cash för ungdomar (och andra också) som alla kan klara av.

Kom ihåg att det som företag är superenkelt att be få ett mindre jobb gjort.

Betalar du ut högst 999 kronor under ett år till en privatperson behöver du inte göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter. Du behöver heller inte lämna någon kontrolluppgift.
Mottagaren ska deklarera beloppet i sin årliga inkomstdeklaration.
/Skatteverket

999 snabba kronor inom research

Startups hinner inte göra research på rätt sätt. Hjälp dem att hitta rätt personer att kontakta och lära känna sina kunder och konkurrenter.

1. Googla fram 100 Twitter-konton till relevanta journalister och bloggare
999 SEK, < 10 h jobb.

2. Googla fram 80 email-adresser till relevanta journalister och bloggare
999 SEK, < 10 h jobb.

3. Googla företagets 5 största konkurrenter och punkta upp deras 5 senaste PR-aktiviteter + länkar till källor
999 SEK, < 10 h jobb.

4. Summera ”key learnings” från de 10 mest uppmärksammade (twittrade) posterna från ledande sajter om ett ämne de senaste 6 månaderna till en A4
999 SEK, < 10 h jobb.
Tips på ämnen kan vara: social media marknadsföring, e-handel konvertering eller något annat marknadsdrivet ämne.

5. Undersök de 5 största konkurrenternas prissättning och värderbjudande av 20 produkter. Gärna jämförande i Excel
999 SEK, < 10 h jobb.

6. Googla fram 20-30 leverantörer (inkl. kontaktuppgifter) av produkter som skulle kunna vara intressanta för en ehandel-sajt baserat på vilka leverantörer de ha idag.
999 SEK, < 10 h jobb.

7. Lista 50 potentiella B2B-kunder (och kontaktuppgifter) genom att lista svenska bolag filtrerade på bransch och årsomsättning på allabolag.se
999 SEK, < 10 h jobb.

999 snabba kronor som virtuell assistent

Spara tid och pengar för företag genom att göra det som inte ens hinner tänka på.

8. Boka 5 flyg/tåg till billigast pris på de fem största bolagen. 999 SEK för 3 månaders möjlighet att använda tjänsten oavsett om företaget använder erbjudandet eller inte.

9. Googla fram 5 mest prisvärda centrala hotell på 5 orter
999 SEK, < 10 h jobb.

999 snabba kronor som content writer / content video producer

Om du kan skriva tydligare och mer inspirerande än de flesta kan du tjäna pengar. Kan du inte skriva kan du lära dig med enkla knep.

10. Skriv korta och unika texter för 100 produkter på en e-handelssajt.
999 SEK, < 10 h jobb.

12. Skriv 5 användarmanualer eller produktbeskrivningar (ca 500 ord) om ett företags produkter eller tjänster som blogginlägg eller kunddokument
999 SEK, < 10 h jobb.

13. Filma 5 korta, säljande presentationer när du visar och pratar om en produkt (iPhone duger förmodligen) och lägg upp på Youtube eller ge till ett företag för egen användning – 999 SEK, < 10 h jobb.

14. 1 månad Facebook page admin för 999 SEK. Svara på frågor och kommentarer inom en timme. Kan även hålla liv i sidan och posta en bild eller kortare inlägg varannan dag.

Anställningslöshet är inte samma sak som arbetslöshet. Kom igen nu!
Det är fritt fram för företag och arbetssökande att använda mitt kommentarsfält nedan för att hitta varandra.

4 thoughts on “14 sätt till snabba cash för sysslolösa ungdomar

  1. I love making online researche, this would be a realy fun jobb for me. And i would love to make some money at the same time.

  2. Det är tyvärr inte så lätt om man inte redan är etablerad att skapa en inkomst över internet. Håller själv på med content writing samtidigt som jag har ett deltidsjobb vid sidan om. I dagsläget får jag ut cirka 600 euro på att skriva artiklar, men det är svårt att hitta de seriösa sidorna som ger en chansen att vara delaktig. Så om du har tips på någon innehållsbyrå som anställer och ger uppdrag, tipsa gärna!

Comments are closed.