Trådlös el och sladdproblematiken

För några år sedan hade DN ett första april-skämt som gick ut på att det fanns en hemsida på Internet som man kunde ladda ner el från. Tänk tanken. Att bara behöva en telefonlina för att ladda ner hur många volt och ampere som helst. Dessutom var det gratis så givetvis nappade många. Jag var inte en av dem, men jag tror att skojarna på DN var inne på något här. Varför inte koppla ihop strömförsörjningen av lägenheten med datorn? Man skulle kunna programmera mjukvara med mätare som höll koll på hur mycket ström som förbrukades och hos vilka apparater. Vore inte det bra? Det där med nedladdning av ström får vi dock kasta i ”recycle bin”.

Det andra stora genombrottet jag väntar på är den trådlösa elen. När kommer den? De flesta hushåll Har nu ett inferno av sladdar bakom tv-bänken som leder till, tv, video, stereo, hemmabiosystem, dvd, högtalare, tv-spelkonsol(er). Dessutom krävs det ett flertal kopplingsdosor som man måste koppla om så fort man vill få ljud från tv-spel till dvd eller tv. Hur många meter det blir sammanlagt vill man inte tänka på. Nej, fram för trådlös el eller i bästa fall en smidig multimedialösning som passar det moderna hemmet.