Din virala spridning är en kamp mot klockan

Ditt nypublicerade blogginlägg ger dig ingenting om ingen läser det. Om det dessutom behandlar nyhetsaktuella händelser eller trender har du förmodligen bara 24 timmar på dig innan det blir näst intill värdelöst för din läsarskara. Är det ett bredare ämne eller analys kanske du har 48 timmar. Min poäng är att om du vill få ut ditt budskap måste du agera snabbt och jobba hårt för att sprida ordet. Ingen vill berätta vidare om gårdagens nyheter.

Bygg och underhåll din virala motor
Ok, så hur agerar man snabbt? Skapa en grundläggande viral motor för din blogg som går igång automatiskt varje gång du publicerar ett blogginlägg. Personligen tycker jag att Anton Johansson är en gud på detta område. Publicera en länk till inlägget på Facebook, Twitter, Google Buzz, Myspace och Linked in. För internationella sajter kan du lika gärna inkludera Stumble upon, Digg, Reddit och Delicious. Med WordPress är det relativt smärtfritt. Ett RSS-flöde till din blogg är obligatoriskt.

Svara på kommentarer och mentions
Ditt mål är att så många som möjligt läser och skickar vidare ditt inlägg till sina kontakter så fort som möjligt. På twitter är det enkelt att följa retweets och mentions. Gör det och tacka för omnämnanden direkt, och gör det så publikt du kan. Det gör att de som nämner dig känner sig hedrade och att du signalerar för ditt nätverk att det folk verkar uppmärksamma det du just skrivit vilket väcker nyfikenhet.

Sen gäller det helt enkelt att huzzle som Gary Vaynerchuk skulle säga. Läs gärna Crush it! om du har ambitioner att bli en välbetald och omnämnd bloggare.

3 svar på “Din virala spridning är en kamp mot klockan”

  1. risken är dock att informationen blir redundant och att man blir irrelevant för sina följare om man postar samma länk på fb/twitter/buzz osv och helt enkelt filtreras bort. det är inte alltid volym man ska jaga och varje kanal kan ha sin målgrupp eller sitt budskap.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.