Tjäna pengar på Internet och sponsrade länkar

Det finns många sätt att tjäna pengar på Internet. Man kan starta en webbutik (adlibris.se). Man kan starta en tjänst som samlar webbutiker eller annonser (blocket.se). Man kan göra en sökmotor som söker reda på annonser eller produkter i webbutiker, i olika kategorier (allaannonser.se). De två senare kan betala sig genom reklam eller om det är en populär sida, att butiker betalar för att lägga in sina erbjudanden.

Det mest spännande sättet att tjäna pengar på Internet måste ändå vara fenomenet med att dra folk till sin sida genom att bara tycka till och få folk att lyssna. Nikke Lindqvist blev uppmärksammad i tidningen Internet world för sin hemsida där han samlar och skriver artiklar om allt möjligt. Inbakat i sidan har han det senaste fenomenet; sponsrade länkar. Google och Tradedoubler m.fl. betalar pengar per klick om man har deras länkar på sin sida. Nuförtiden har de insett att ingen vill ha en stor porrbanner överst på sin sida, så istället visas diskreta textlänkar för besökaren. Nikke Lindqvist tjänar ca 5000 kronor i månaden på sin hemsida (lindqvist.com).

Hur får man många klick då? En metod är att recensera produkter som många är intresserade av och som går att köpa på Internet. Exempel: mobiltelefoner, böcker, mp3spelare, datorer m.m.

Självklart finns det fler sätt att tjäna pengar på Internet, men det återkommer jag till en annan gång.