Webbsidor som förmedlar en livsstil

Jag blir frustrerad över att se hur en del företag inte ägnar en tanke åt att analysera vem som ska titta på och använda deras webbsida. En webbsida förmedlar liksom, reklamutskick, produktförpackningar och kläder på arbetare en viss livsstil. Det är den livsstilen som möter kunder och får dem att köpa eller inte köpa.

En webbsida kan också lyfta upp och förmedla en livsstil som företaget kanske inte har idag, men som de vill ha. På så sätt kan denna konstruerade kulturyttring faktiskt vara med och påverka företaget mot den önskade livsstilen.

Här kommer några exempel på sidor från Sverige.
Telia.se Är ett klassiskt exempel på en dålig sida som granskat upp sig. De hade konstiga rubriker i navigationen men har nu granskat upp sig lite. Nu är det lättare att navigera sig fram till det ämne man vill åt. Designen är ren och ger ett seriöst intryck.

Fantasy interactive En design- och –utvecklarfirma för coola webbsidor. De ger helt rätt intryck för vilken typ av produkter som de själva producerar.

Skatteverket
Denna myndighet har en minst sagt bred målgrupp. Tyvärr har de försökt baka in alla kundgrupper i samma navigation. Namnen på navigationslänkarna blir därför inte alltid helt lyckad. Vad säg som ’För dig som är…’? Däremot fungerar deras sökmotor väldigt bra för den som vill ha tag i blanketter och broschyrer. Den grålila färgen ger ett seriöst, men inte stelt intryck.