5 saker som många e-handlare lägger ner för lite tid på

Det är lätt att fastna i admin som tidig e-handlare så tänk aktivt på hur du får bort så mycket som möjligt av det så du kan fokusera på viktiga saker. Här är fem saker som många lägger för lite tid på.

Email-marknadsföring

Skapa kampanjer och dra ut ett mail. Det är viktigt att hålla igång kundbasen även om det bara är ett mail i månaden. Det behöver inte vara ett långt mysigt email med en massa välskrivet innehåll. Ett kampanjerbjudande och ett stämningstema räcker långt! Det är sant som det gamla talesättet säger: det tar mer energi att skaffa en ny kund än att få en gammal att köpa igen.

Produktbilder

Se till att alla produkter ser bra ut. Lägg inte ner all din kreativa tid på webdesign eller kampanjbilder. Produktbilderna är din bästa säljare. Stora e-handlare tar in professionella fotografer eller får bra bilder från leverantörer.

Ta reda på vad som säljer

Ta inte in produkter som känns bra eller bara saker som bara Du gillar. Lägg ner tid på research så du är garanterad att sälja det du tar in. Att köpa på sig ett lager som inte rör sig är en bra väg till konkurs. Tre säkra tips för att få en bra start:

1) Fråga leverantören efter storsäljare

2) Kolla vad dina konkurrenter har för storsäljare

3) Kör en billig adwordskampanj med olika produktämnen och se vad kunder klicka på

Lär känna kunden

Vem är din kund? Om du ska kunna sälja måste du veta vilka drivkrafter som ligger bakom. Hus passar dina produkter in i kundens liv? När du vet detta kan du kommunicera enklare.

Prissätta

Vad behöver du ta betalt av en kund för att gå runt? Det är lätt att sätta en schablon på x% i marginal, men alla produkter ska inte behandlas lika. Kanske du ska priskriga på storsäljare och ta igen det på andra produkter? Vad tar konkurrenterna för samma vara? Vad koster frakt och hantering. Allt adderas på slutsumman.

Jag har drivit e-handel på liten skala som experiment för många år sen och vet hur kämpigt det är. Desto viktigare är det att man fokuserar på att få in pengar i kassan så fort som möjligt så det går att få snurr på verksamheten. Det är lätt att distraheras av roligare uppgifter eftersom verksamheten inte drar in så mycket i början, men det är viktigt att sluta med det och bygga tillväxt så fort som möjligt. Då du får utrymma till allt det där andra utan att riskera konkurs.

###

Denna post är nummer 56 i en serie av 100 poster i utmaningen #blogg100 där jag fokuserar på hur vi skapar Trettis nya sajt. Alla åsikter är mina egna.